Calvary Chapel

Non-Profit

Data

Down Arrow Icon

Client

Calvary Chapel Corvallis

Type

New Construction

Designer

William G. Ryals Architect

Size

20,000 sqft

Calvary Chapel

Sitting atop 53 acres next to Chip Ross Park in north Corvallis, the Calvary Chapel building was a new facility for the church who had been meeting in various school cafeterias and gyms for over 10 years. This design-build project consisted of a pre-engineered metal building with part of the building on grade and the other part supported by structural steel columns and a 15-foot-tall concrete retaining wall. Large clearspans, canopies, and wide roof overhangs were utilized to maximize building shade, as well as an energy saver roof insulation system with a high R-value to help minimize energy costs. This project won a Design-Build Institute of America (DBIA) Award.

More Projects

All Projects

All Projects

Let's build a better standard.

We stand by our commitments and value our relationships with our clients, employees, trade partners, and community. Please fill out the form and our team will be in touch.

Let's Get Started

Let's Get Started

Associations & Partnerships

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.